Ga naar Content

'Telstar-trainer' Louis van Gaal in vorm op persconferentie: "Hieperdepiep hoera!"

De persconferentie van Louis van Gaal bij Telstar stelde vanmiddag niet teleur. De bondscoach van het Nederlands elftal, vrijdag eenmalig trainer van de Velsenaren, gaf op zijn kenmerkende manier tekst en uitleg over de ludieke actie van de club. Als hoogtepunt werd de jarige hoofdtrainer Andries Jonker toegezongen.

Louis van Gaal zette de jarige Andries Jonker in het zonnetje - Foto: NH Nieuws

"Ik heb een leuke ochtend gehad, maar wel heel druk, want ik moet overal wat doen", begint Van Gaal, die vanochtend de Telstar-training leidde. "Ik heb dit gedaan omdat Spieren voor Spieren en Durf te Dromen worden ondersteund. Ik heb het gedaan omdat Telstar mijn oude club is. En omdat Pieter de Waard (voorzitter Telstar, red.) het heel goed in de markt kan zetten. Het is te danken aan hem en aan mijn vrouw Truus. Zij beheert mijn agenda, zo moet je het zien."

"Een spierziekte is een progressieve ziekte. Het is topsport wat zij bedrijven"

Voetbaltrainer Louis van Gaal

Spierziekte is topsport

De zeventigjarige Van Gaal is al jaren ambassadeur van Spieren voor Spieren. "Een spierziekte is een progressieve ziekte. Het vergt veel van je brein en geest. Ik ben onder de indruk, omdat die kinderen zonder enige scrupule doorzetten. Het is topsport wat zij bedrijven."

Tekst loopt verder onder de Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Band met Andries Jonker

Van Gaal en Jonker werkten eerder samen bij  FC Barcelona en Bayern München. "Het was heel snel terug naar hoe het was. Gevoel van vertrouwelijk", zegt Jonker. "Meteen deelden we dingen die spelen. De klik was er meteen. Mooi."

Jonker bepaalt vrijdag 'gewoon' de opstelling. "De hoofdtrainer beslist. Het is de hand van Andries Jonker en een beetje Louis van Gaal. En misschien een beetje van René", verwees Van Gaal naar prijswinnaar René van der Spek. Hij zit vrijdag als assistent-trainer op de bank naast Van Gaal en Jonker.

"De hoofdtrainer beslist. Het is de hand van Andries Jonker en een beetje Louis van Gaal"

Voetbaltrainer Louis van Gaal

De wedstrijd tegen Jong AZ

De geboren Amsterdammer kan in twee dagen in principe weinig veranderen bij Telstar. Van Gaal: "Ook omdat de kwaliteit van de spelers veel minder is dan bij het Nederlands elftal. Telstar heeft het laagste budget in het betaalde voetbal. En ik wil niet in het verhoudingenvlak treden wat Andries Jonker heeft met zijn spelers. We hebben aangegeven wat wel en niet goed ging. Veel ging niet goed." De Witte Leeuwen staan na zeven wedstrijden achttiende in de eerste divisie.

Koploper Jong AZ is vrijdag de tegenstander op Sportpark Schoonenbeerg. De Belg Maarten Martens is daar de trainer. Als speler werd hij samen met Van Gaal landskampioen bij AZ in 2009. "Leuk om hem weer te treffen en te spreken. Hij was een Van Gaal-speler. Dankzij hem zijn we toen kampioen geworden", aldus Van Gaal.

NH Sport doet vrijdag live-verslag op NH Radio. De uitzending begint om 19.00 uur met presentator Stef Swagers. De aftrap in Velsen-Zuid is om 20.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]