Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Justitie heeft meer getuigen en meer beelden van zware mishandelingen Mallorca

22 september 2021, 10.30 uur · Door Sjoerd Stoop

Justitie heeft nieuwe getuigen en meer videobeelden van de zware mishandelingen op Mallorca, waar een groep Hilversumse jongeren van verdacht wordt. Dat bevestigt de politie. Daarnaast zijn er afgelopen week nog eens twintig nieuwe tips binnengekomen. 

NOS

De getuigen van de zware mishandelingen hebben zich gemeld na de emotionele oproep van de vader van Carlo Heuvelman, de man die door het geweld om het leven kwam. Vader Heuvelman vertelde over het verdriet na de dood van zijn zoon en vertelde te hopen dat getuigen die zich nog niet hadden gemeld zich over hun schroom heen zouden zetten en zich alsnog zouden melden. 

Volgens de politie is de oproep van vader Heuvelman 'heel zinvol geweest', zo vertelde een politiewoordvoerder gisteravond in televisieprogramma Opsporing Verzocht. De nieuwe getuigen en de videobeelden kunnen het onderzoek naar de zware mishandelingen een hoop verder helpen. 

De politie toonde een week geleden geblurde beelden van twee mannelijke en twee vrouwelijke getuigen. Van de mannen wordt gedacht dat ze mogelijk belangrijke informatie hebben over de zware mishandelingen. De vrouwen ontfermden zich na al het geweld over Carlo Heuvelman. Naast dat de politie ze graag wil spreken, wil ook de familie van Carlo graag contact met de twee. 

De twee mannen hebben zich ondertussen gemeld en hebben ook gesproken met de politie. Naar de vrouwen zoekt de politie nog. Wel houdt de politie de optie open dat de twee vrouwen niet Nederlands zijn. Daarom roept de politie iedereen die iets over ze weet ook op om zich te melden. 

Acht verdachten

Het onderzoek naar de zware mishandelingen op Mallorca gaat onverminderd door. De politie heeft de afgelopen weken al acht Hilversumse jongeren aangehouden als verdachten. Vijf van de jongens zitten nog vast, waarvan er drie ook verdacht worden van het zware geweld op Carlo Heuvelman. Een vierde hoofdverdachte werd afgelopen week plots vrijgelaten, wegens gebrek aan bewijs. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]