Ga naar Content

Ajax opnieuw oppermachtig en wint ook met ruime cijfers van Fortuna Sittard

Ajax heeft vanavond in de eredivisie een eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. De Amsterdammers hadden geen kind aan de Limburgers en wonnen dankzij doelpunten van Steven Berghuis, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Nicolás Tagliafico met 0-5. 

Steven Berghuis brak de ban voor Ajax tegen Fortuna Sittard - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Nog voor de aftrap moest Ajax-trainer Erik ten Hag noodgedwongen zijn basiselftal wijzigen omdat Jurrien Timber geblesseerd afhaakte in de warming-up. Zijn vervanger in de defensie was Perr Schuurs, die daarom vanaf het eerste fluitsignaal tegen zijn oude club mocht beginnen. 

Berghuis breekt de ban

Ondanks de late personele wijziging ondervond Ajax weinig hinder van Fortuna Sittard en was het wachten op de openingstreffer van de Amsterdammers. Deze kwam uiteindelijk in de elfde minuut toen Berghuis ontsnapt was aan de defensie van de Limburgers en de bal in de verre hoek schoot. Nog voor het verstrijken van het eerste half uur verdubbelde Mazraoui de score door binnen te schieten op aangeven van Sébastien Haller. Vijf minuten voor de rust zorgde aanvoerder Tadic met een fraai schot uit de draai voor de comfortabele 0-3 ruststand. 

Tekst gaat verder onder de foto

Mohammed Kudus schiet van dichtbij de 0-4 binnen voor Ajax - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Na de onderbreking haalde Ajax duidelijk de voet van het gaspedaal en werden een aantal vaste krachten gewisseld. Zo kregen Mohammed Kudus, Kenneth Taylor, Mohammed Daramy en ook Nicolás Tagliafico speeltijd in de tweede helft van Ten Hag. De wissels zorgden voor nieuwe energie bij de Amsterdammers die ook de tweede helft eenvoudig controleerden.

Kudus scoort bij rentree

Kudus was de eerste van de wissels die zich liet zien. De Ghanese middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Tadic en schoot van dichtbij de vierde Ajax-treffer binnen. De tweede invaller die op het scorebord verscheen was Tagliafico. De linksachter schoot raak in de korte hoek na een mooi een-tweetje met Tadic. In het slot van de wedstrijd was Fortuna ook geen eretreffer meer gegund en dus wist Ajax, na de 1-5 tegen Sporting Lissabon en de 9-0 tegen Cambuur, opnieuw met ruime cijfers te winnen: 0-5.

Door de overwinning blijft Ajax koploper in de eredivisie. De volgende wedstrijd van de Amsterdammers is aanstaande zaterdag. Dan speelt de ploeg van Erik ten Hag in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen FC Groningen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martínez (Tagliafico/65), Blind; Álvarez, Gravenberch (Taylor/75), Berghuis (Kudus/46); Antony, Haller (Daramy/65), Tadic (Danilo/81)

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch; Tirpan (Baghdadi/8), Angha, Janssen, Cox (Lonwijk/81); Rienstra (Musaba/81), Duarte, Tekie; Seuntjes, Sambou, Hansson (Noslin/81)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]