Sport

NL
V

Marathon van Amsterdam gaat door zonder coronatoegangsbewijs

21 september 2021, 15.00 uur · Aangepast 23 september 2021, 19.36 uur · Door Thomas Brood

De marathon van Amsterdam gaat dit jaar door. De organisatie laat weten dat ze samen met de gemeente Amsterdam de laatste details aan het regelen zijn. 

PRO SHOTS / Stanley Gontha

Zo wordt het start- en finishgebied georganiseerd als een doorloopactiviteit. Hierdoor is een coronatoegangsbewijs niet nodig om deel te nemen aan de marathon. Wel is een toegangsbewijs nodig voor de tribunes van het Olympisch Stadion wanneer je als toeschouwer aanwezig wil zijn.

Vanaf 25 september wordt de anderhalvemeter-maatregel losgelaten in Nederland waardoor de wedstrijd door kan gaan. Race director René Wit: "Na de afgelaste editie van vorig jaar en de onzekerheid van de afgelopen maanden zijn wij dolgelukkig dat we naar verwachting weer met vele hardlopers samen kunnen komen in onze prachtige hoofdstad."

Quote

"Wij zijn dolgelukkig dat we naar verwachting weer met vele hardlopers samen kunnen komen in onze prachtige hoofdstad"

Race director René Wit

De marathon van Amsterdam wordt gehouden op zondag 17 oktober. Tijdens de laatste editie twee jaar geleden stonden er 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen aan de start.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]