Ga naar Content

Nederlandse honkballers maken torenhoge verwachtingen waar op EK

Het Nederlands honkbalteam heeft in Italië het EK gewonnen. In de finale werd Israël met 9-4 verslagen dankzij twee sterke laatste innings. Oranje legt voor de 24e keer beslag op de Europese titel.

Pitcher Shairon Martis van Amsterdam Pirates - Foto: Orange Pictures

Het Nederlandse team had het lastig tegen Israël. Jurickson Profar sloeg het team van bondscoach Evert-Jan 't Hoen weliswaar op voorsprong, maar vervolgens moest Oranje vier punten toegeven.

Pas in de zevende inning ging het lopen bij de Nederlandse honkbalmannen. Roger Bernadina sloeg de bal het veld uit en nam twee man mee. Oranje had Israël op dat moment bij de keel en pakte door. Dashenko Ricardo sloeg vervolgens een homerun, waardoor Nederland vijf punten kon bijschrijven. Wendel Floranus gooide de wedstrijd daarna uit en stelde de zege voor Nederland veilig.

Voor de honkballers betekent het de 24e eindzege in 33 EK-finales die het tot nu toe speelde. Nederland is voor de vierde keer op rij de beste van Europa.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]