Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Verdachten fraudezaak met ten minste 23 slachtoffers staan terecht in Alkmaar

20 september 2021, 09.00 uur · Aangepast 21 september 2021, 12.26 uur · Door Aline Bleeker

De 39-jarige Franciscus S. uit Alkmaar en de eveneens 39-jarige Glenn van der H. uit Amstelveen staan vandaag en morgen terecht in de rechtbank van Alkmaar. De twee worden ervan verdacht in totaal ten minste 23 mensen te hebben opgelicht. Dit deden ze met de verkoop van stukken grond die ze vervolgens niet konden leveren.

De Alkmaarder deed zich in de periode van 1 mei 2014 tot en met 19 december 2016 voor als medewerker van een gerenommeerd vastgoedbedrijf. In deze hoedanigheid liet hij mensen betalen voor stukken grond die hij hen nooit heeft geleverd. 

S. zou in ieder geval 23 mensen hebben opgelicht. Zijn vermeende slachtoffers bestaan vooral uit oudere mensen, meldde onze mediapartner Alkmaar Centraal eerder. S. zou aan zijn duistere praktijken 320.000 euro verdiend hebben, wat het Openbaar Ministerie wil terugvorderen.

Omdat de voorbereidingen van de rechtszaak lange tijd in beslag namen, mocht S. de zaak in vrijheid afwachten. Wel moest hij een enkelband dragen, zodat hij getraceerd kon worden. Ook mocht hij geen contact opnemen met zijn slachtoffers.

De man uit Amstelveen ging op dezelfde manier te werk, maar dan voor een kortere periode. Tussen 1 juli 2016 en 27 december 2016 deed ook Van der H. zich voor als medewerker van een vastgoedbedrijf, waarbij hij ten minste vier mensen op deze manier zou hebben opgelicht.

NH Nieuws doet vandaag en morgen verslag van wat zich tijdens de rechtszaak afspeelt.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]