Stefanie van der Gragt speelt gelijk met Oranjevrouwen bij debuut bondscoach

Het is de Oranje Leeuwinnen vanavond niet gelukt te winnen van Tsjechië. In Groningen eindigde het WK-kwalificatieduel teleurstellend in 1-1. Het was voor de Brit Mark Parsons zijn eerste wedstrijd als bondscoach.

Stefanie van der Gragt (l) en Sari van Veenendaal zagen Oranje laat gelijk maken - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Vivianne Miedema behoedde de Oranjevrouwen voor een blamage. Zij maakte in de 82e minuut pas de gelijkmaker. Vlak na rust had Andrea Staskova de Tsjechische vrouwen - de nummer 27 op de wereldranglijst - verrassend op voorsprong gezet. Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard speelde de gehele wedstrijd mee.

Dinsdag speelt Nederland een uitwedstrijd tegen IJsland. Verder zijn Wit-Rusland en Cyprus de tegenstanders in Groep C van deze kwalificatiecyclus. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK van 2023, de nummers twee spelen play-offs. De Oranje Leeuwinnen hebben zich al geplaatst voor het EK van volgend jaar.