Ga naar Content

Debutant Blom schittert met assist voor FC Volendam: "Hij kwam perfect aan"

Het was de meeste verrassende naam vanavond in de opstelling van FC Volendam: het basisdebuut van Jordi Blom. De vleugelaanvaller zat voor het eerst bij de selectie van Wim Jonk en mocht gelijk vanaf het eerste fluitsignaal starten in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Dit kwam wel als een verrassing", aldus Blom. 

De reactie van FC Volendam-debutant Jordi Blom na de 2-1 overwinning op VVV - NH Sport

De rappe en fysiek sterke vleugelaanvaller speelde dit seizoen zijn wedstrijden voor Jong Volendam. "Ik mocht hier aan het begin van het seizoen vier weken stage lopen. Daarna heeft Volendam voor mij gekozen zodat ik hier kon blijven voetballen. Nu heb ik mijn debuut al mogen maken. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de trainer", vertelt Blom na afloop van het duel.

Tekst gaat verder onder de video.

De reactie van Wim Jonk na de 2-1 overwinning van FC Volendam op VVV-Venlo - NH Nieuws

Wedstrijd gedomineerd

FC Volendam-trainer Wim Jonk was uitermate tevreden met de overwinning én met het spel van zijn ploeg. Jonk: "We waren ontzettend sterk in de beginfase. We hadden een heel mooi ritme te pakken. We lieten na de openingstreffer de tegenstander wel te makkelijk en onnodig in de wedstrijd komen. Maar uiteindelijk hebben we het na de rust goed opgepakt en gedomineerd."

Door de overwinning is FC Volendam naar de vierde plaats gestegen in de eerste divisie. Aanstaande vrijdag gaat de ploeg van Wim Jonk op bezoek bij TOP Oss. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]