Ga naar Content

FC Volendam meldt zich in de top vijf na winst op VVV-Venlo

Thuis tegen VVV-Venlo heeft FC Volendam de goede vorm van de afgelopen weken een goed vervolg gegeven. De Volendamse doelpunten werden gemaakt door Robert Mühren en Boy Deul: 2-1. Door de drie punten staat Het Nieuwe Oranje op de vierde plaats in de eerste divisie.

Spits Robert Mühren maakte alweer zijn vijfde van het seizoen - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam, met debutant Jordi Blom als vervanger van de geschorste Daryl van Mieghem, begon ijzersterk in eigen huis. Het was binnen een kwartier ook al raak. Wie anders dan Mühren was de maker van de 1-0. Hij tikte knap binnen na een harde voorzet van rechtsback Denso Kasius.

De ploeg van Wim Jonk leek door te drukken, maar uit het niets werd het 1-1. Verdediger Tristan Dekker scoorde voor het eerst als betaald voetballer met een schot vanaf een meter of twintig.

Assist van de debutant

Ook na rust schoot Volendam uit de startblokken. Een goede lichaamsschijnbeweging van Blom leidde het doelpunt in. Hij gaf strak voor, waarna het voor Deul een koud kunstje was om de bal binnen te tikken: 2-1.

Ibrahim El Kadiri kwam na een uur in het veld voor Gaetano Oristanio en liet zich meteen zien. De linksbuiten kwam naar binnen en had een vlammend schot in huis. VVV-keeper Lukas Zima was op zijn post en redde knap. Ook invaller Joey Antonioli kreeg kans om te scoren, maar ook hij stuitte op Zima.

Door de overwinning stijgt Volendam van de achtste naar de vierde plaats. De achterstand op koploper Jong AZ is nog maar drie punten.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Kasius, B. Plat, Mirani, Hilton; A. Plat, Twigt, Deul (Antonioli/79); Blom (Kaars/79), Mühren, Oristanio (El Kadiri/61)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]