Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Ongelukken zorgen voor lange files tijdens 'druktste spits van het jaar'

17 september 2021, 18.59 uur · Aangepast 17 september 2021, 19.17 uur · Door Jouri Bakker

Door meerdere ongelukken op verschillende snelwegen staat er in de provincie een handvol files, die de nodige vertraging oplevert. Onder meer op de A1 en de A9 werd of wordt het geduld van automobilisten op de proef gesteld. 

Vanwege een ongeluk met meerdere auto's is de A1 richting Amersfoort sinds 18.30 uur afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en Naarden-Vesting. Door de afsluiting is het ook niet mogelijk om via de A1 op de A6 richting Almere en Lelystad te komen. Rijkswaterstaat leidt het verkeer daarom vanaf knooppunt Diemen om, via de A9, A2, A12 en A27. 

Eerder vanavond ging het al mis op A9: voor knooppunt Velsen gebeurden meerdere ongelukken, waardoor het verkeer richting Alkmaar opstroopte. De file zorgde tussen de knooppunten Badhoevedorp en Velsen voor zo'n veertig minuten vertraging. Rond 18.45 uur staat er nog zo'n tien kilometer file. 

Ring Amsterdam

Ook op de A10 is het erg druk. Tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Coenplein staat 4,2 kilometer file. Dat heeft ook te maken met de file op de A8, waar de afrit Zaandam-Zuid vandaag al vroeg werd afgesloten na een ongeluk op de N516. Daar kantelde rond het middaguur een vrachtwagen. 

Volgens Rijkswaterstaat is de avondspits van vandaag landelijk gezien de drukste spits van het jaar. Op het dieptepunt stond er 377 kilometer file. Daarmee is het record van vorige week, toen er 320 kilometer file stond, alweer uit de boeken.  

Kijk hier voor actuele verkeersinformatie

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.