Ga naar Content

De Aftrap: Maarten Spanjer geniet van Ajax, maar mist de scheet van Wim Suurbier

Hij voetbalde als prof een blauwe maandag voor FC Amsterdam en zat als supporter vaak op de tribune bij Ajax. Natuurlijk heeft acteur Maarten Spanjer genoten van de royale Champions League-zege van Ajax op Sporting Portugal (1-5). Maar hij mist de grappen en grollen van spelers als Wim Suurbier en John Rep.    

Spanjer is vanavond om 18.15 uur met internationaal topscheidsrechter Danny Makkelie te gast bij in het wekelijkse tv-programma De Aftrap. Zonder problemen lepelt de 68-jarige Amsterdammer de ene na de andere anekdote op. 

Tekst gaat verder onder de video.

Maarten Spanjer mist de humor van vroeger op het voetbalveld - NH Sport/Edward Dekker

Makkelie (38) heeft zijn scheidsrechtersfluitje meegenomen, waarmee hij zo'n beetje heel Europa door gaat om internationale topduels te leiden. Uiteraard komt aan tafel ook de inzet van de Video Assistant Referee (VAR) ter sprake. Bij het Champions Leagueduel Lille - Wolfsburg, afgelopen dinsdadg, werd  Makkelie twee keer 'gecorrigeerd' door de VAR.

"We moeten oppassen dat we niet doorslaan met VAR"

Internationaal scheidsrechter danny Makkelie

Makkelie: "Mijn streven is om beter te zijn dan de technologie. Elke VAR-ingreep zie ik als falen, maar als ik geen goede beslissing neem, ben ik blij dat er iemand achter de schermen die mij helpt en het spel kan behoeden voor een oneerlijke beslissing. Alleen moeten we oppassen dat we niet doorslaan. Het gaat niet om dat kleine duwtje of voetje, maar om de grote fouten eruit te halen." 

Uiteraard spelen we ook weer een partijtje streetfootgolf. Dit keer met voormalig Telstar-speler Sjaak Lettinga.

De Aftrap zie je elke vrijdagavond bij NH Sport op tv om 18.15/20.15/22.15 uur. Oude afleveringen terugkijken? Ga naar nhnieuws.nl/de-aftrap.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]