Ga naar Content
West-Friesland

Meerdere jongeren slachtoffer van gewelddadige straatroven in Hoorn

17 september 2021, 14.44 uur · Aangepast 17 september 2021, 15.59 uur
Door: Ronald Olsthoorn · Foto:

Op meerdere plekken in Hoorn zijn begin deze week jongeren tegengehouden, van hun fiets geduwd en geslagen. Zij werden slachtoffer van meerdere (pogingen tot) straatroven. De politie zoekt getuigen. 

Afgelopen maandag aan het einde van de middag werden vier jongens op de Grote Noord door een groep jongeren gevraagd hun eigendommen af te geven. Toen zij dat weigerden, werd één van de jongens meerdere keren geslagen. De slachtoffers gingen een winkel in om zich te verschuilen voor de groep. 

Enkele uren later, rond 18.15 uur, werd er op de Vredehofstraat een 19-jarige jongen van zijn fiets geduwd. Ook hij werd geslagen en geschopt toen hij weigerde zijn spullen af te geven. Een voorbijganger kwam te hulp waarna het slachtoffer weg kon fietsen. 

Mishandeling

Een dag later gaat het opnieuw twee keer mis. Midden op de dag wordt een 17-jarige jongen uit Medemblik op de Dorpsstraat in Zwaag de weg geblokkeerd. Ook hij werd gedwongen zijn spullen af te staan en wordt door een viertal jongens geslagen. 

Diezelfde middag rond 15.15 uur is het voor een vierde keer raak: een jongen op het fietspad bij de Boonganger wordt aangesproken en bedreigd, geschopt en geslagen. Door de mishandeling hield hij een zwelling op zijn kaak over. 

De politie is op zoek naar getuigen van de straatroven en onderzoekt of er een verband is. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]