Ga naar Content

Stoom uit oren van AZ-trainer Pascal Jansen: "Heel teleurstellend als je zo een wedstrijd weggeeft"

Het chagrijn bij AZ is groot na het puntenverlies (2-2) op bezoek bij Randers FC. Trainer Pascal Jansen hekelt dat zijn ploeg er niet in slaagt om de Denen op de pijnbank te leggen. "Ze hebben voldoende aan twee spelhervattingen om ons op een gelijkspel te houden. Dat zegt iets over hoe wij verdedigen en hoe wij onze kansen niet benutten."

Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Dit is heel erg teleurstellend, als je een wedstrijd zo uit handen geeft", zegt Jansen, die zijn ploeg twee keer op voorsprong zag komen, tegen ESPN. "We hebben aardig wat kansen weten te creëren. Maar met name hoe wij eruit zien bij twee standaardsituaties staan wij gewoon niet lekker. Wij doen er alles aan om dat te trainen en dan zie je dat het twee keer niet goed afgestemd is."

"Wij doen er alles aan om dat te trainen en dan zie je dat het twee keer niet goed afgestemd is"

az-trainer pascal jansen

"Ik baal het meeste van dat we de kansen niet maken", zegt aanvoerder Owen Wijndal na afloop van het duel. "Maar ook dat we slechts twee keer tussen de palen schieten."

"Er wordt niet goed gedekt, want anders vliegen ze er niet in", zegt de linkback over de tegendoelpunten. "De afspraken zijn wel duidelijk. Maar het sneller teruglopen of je hoofd er tegenaan zetten gebeurt niet."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]