Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Douaniers op Schiphol vinden honderden kilo's coke in lading bevroren vis

16 september 2021, 17.25 uur · Aangepast 16 september 2021, 17.56 uur · Door Jessica Douma

Bij een controle heeft de douane vanmiddag op Schiphol ruim 200 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading vis. Dat meldt de douane op Twitter. 

Coke tussen de vis - Shutterstock

Of er een verdachte is aangehouden, is nog niet bekend. De coke is in beslag genomen en vervolgens vernietigd. 

Meer aanhoudingen deze maand

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben begin september op verschillende dagen meerdere mensen aangehouden die contant geld en goudstaven vervoerden in hun bagage. De totale opbrengst van deze onderscheppingen is 56 kilo aan goud en 150.000 euro aan contant geld. 

De grootste vangst deed het team van de Marechaussee op vrijdag 3 september. Een Nederlandse man werd door de douane gecontroleerd en hij bleek in zijn bagage negen goudstaven met een gewicht van 25 kilo en een geldbedrag van 8.500 euro te hebben. 

Ook op maandag 6 september was het raak. Een Italiaanse man en vrouw hadden 2 kilo goud op zak en ook bij hen ontbrak het aan een verklaring die na te trekken was. De marechaussee nam het goud in beslag en hield beide personen aan. Twee dagen later hielden rechercheurs van de marechaussee een Turkse man aan die op doorreis was vanuit Chili naar Turkije. Bij hem vond de Douane 100.000 euro aan contant geld in zijn bagage. Ook naar hem wordt onderzoek gedaan en hij is aangehouden op verdenking van witwassen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]