Ga naar Content

Na vier doelpunten in de Champions League spreekt Haller van een droom

Sébastien Haller speelde vanavond de wedstrijd van zijn leven. Tegen Sporting Portugal (5-1 winst) maakte de Ajax-spits vier doelpunten in de Champions League. Na afloop was de Ivoriaan natuurlijk in de wolken.

Alleen Marco van Basten maakte ook vier goals bij zijn debuut in de Champions League - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Het is een droom", reageert Haller bij RTL7. "Het kon niet beter, het voelt fantastisch! Vandaag was het een goede wedstrijd van iedereen. Daar gaan we van genieten."

Haller maakte vier doelpunten met vijf schoten. "Elk schot was een doelpunt. Dat is ook mijn werk, want ik moet doelpunten maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn teamgenoten en de fans die hierheen zijn gereisd."

Lees ook

"Dit was een heel goede uitvoering", zegt trainer Erik ten Hag. "Daar kun je van genieten. We speelden er zo fantastisch mooi doorheen." Over Haller: "Een zeer uitzonderlijke prestatie. Dat kunnen alleen heel goede spelers. Hij is onverstoorbaar."

Sporting scoorde in de eerste helft uit het niets. Het werd toen 1-2, nadat Haller al twee gescoord had. "We werden wat gemakzuchtig, want het ging te makkelijk. Dat heb ik ook aangegeven in de rust. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Maar laten we vanavond vooral de goede punten koesteren", aldus Ten Hag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]