Schiphol

NL
V

Stakend winkelpersoneel Schiphol weer aan de slag na kleine doorbraak

15 september 2021, 18.00 uur · Door Doron Sajet

Het winkelpersoneel van de See Buy Fly-winkels op Schiphol heeft vandaag korter gestaakt dan was aangekondigd. Het personeel wilde met een vier uur durende werkonderbreking betere salaris- en roostereisen afdwingen, maar kwam halverwege de staking tot een voorlopig akkoord met de directie. Het bedrijf is nog niet uit de gevarenzone, waarschuwt vakbond FNV.

Het See Buy Fly-personeel kan weer lachen na de staking - NH Nieuws / Doron Sajet

De vakbond en directeur Simon Asmus van Schiphol Airport Retail, eigenaar van de See Buy Fly-winkels, liggen al maanden overhoop over een nieuwe cao. Bovendien wil het personeel dat de directie stopt met het snijden in salarissen, van de roosters afblijft en de medewerkers meer waardering toont. Asmus liet NH Nieuws vanochtend stomverbaasd te zijn over de staking, omdat er binnenkort weer onderhandeld zou worden.

Directeur Asmus, FNV en het winkelpersoneel besloten tijdens de staking om tafel te gaan. Daar werd afgesproken dat alle medewerkers tot 1 april 2022 nog onder de oude cao zouden vallen. Over die verlopen cao is veel onenigheid ontstaan, omdat nieuwe medewerkers daarvan werden uitgesloten. Die moeten het tot nu toe doen met een zogenaamde arbeidsvoorwaardenregeling. Vakbonden hebben niets in te brengen bij zo'n regeling.

Quote

"De mensen zijn het zat"

Margje van der Woude, vakbondsbestuurder

Asmus beloofde ook dat het personeel veel eerder inzicht krijgt op nieuwe roosters. Dat is nu nog vier dagen van te voren, dat wordt tot 1 april opgerekt tot twee weken.

"Er zijn nog een aantal punten waaraan gewerkt moet worden", zegt vakbondsbestuurder Margje van der Woude. "Als onze eisen niet worden ingewilligd, gaan we gewoon weer staken. De mensen zijn het zat."

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]