Haarlem

NL
V

Kant-en-klare hotelkamers op gebouw gehesen in het centrum van Haarlem

15 september 2021, 20.30 uur · Door Kimberley Luske

Een ‘spectaculair’ tafereel in de Kenaustraat in Haarlem vanmiddag: met een grote hijskraan werden daar geprefabriceerde hotelkamers op hotel Lion D'or geplaatst. Het hotel gaat uitbreiden met veertien kamers en die werden kant-en-klaar aangeleverd.

Houten units worden op hotel gehesen - Hotel Lion D'or

"Natuurlijk moeten de kamers nog afgewerkt en ingericht worden", zegt directeur Marcel Berendsen. "De voorkant van het hotel heeft drie verdiepingen en de achterkant maar een. Daar komen nu meer kamers bij."

"De opbouw in de smalle straat is nogal een operatie, maar heel spectaculair", volgens Berendsen. "De architect en aannemer hebben rekening gehouden met het smalle gedeelte van het centrum waar we zitten. En vanwege de weersomstandigheden moet de klus snel geklaard worden. In twee dagen zijn alle kamers geplaatst."

Waarderpolder

Het is volgens de directeur een innovatieve manier van bouwen. "De kamers zijn gebouwd van hout en de losse units zijn geprefabriceerd in een loods in de Waarderpolder. Daar zijn ze op een trailer gezet en hierheen vervoerd."

Bekijk hieronder in de video hoe de houten units op het hotel geplaatst worden.

Zo worden de houten units op het hotel gehesen - Falco Bloemendal

Berendsen was al langer van plan om het hotel aan te pakken. "Eigenlijk moest de verbouwing al voor de Formule 1 in mei 2020 klaar zijn maar door corona kwam het stil te liggen. Ook voor de race begin deze maand hebben we het niet gehaald, maar we hopen begin volgend jaar klaar te zijn voor het nieuwe seizoen."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]