Alkmaar

NL
V

Coronacijfers: 173 mensen positief getest, één persoon overleden

14 september 2021, 17.29 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In Alkmaar en omstreken zijn de afgelopen week 173 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een daling ten opzichte van twee weken geleden, toen 246 mensen positief werden getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. In Heiloo is één persoon overleden aan de gevolgen van het virus.

AT5 / Luuk Koenen

Vanuit de gemeente Langedijk werd daarnaast één persoon in het ziekenhuis opgenomen  met corona.

Gemeente Castricum telt verhoudingsgewijs de meeste besmettingen. Per honderdduizend inwoners zijn daar afgelopen week zo'n 83 mensen positief getest. Omdat Castricum maar iets meer dan 35.000 inwoners telt, zijn in de praktijk dertig Castricummers positief getest op corona.

Langedijk is de gemeente met het op een na hoogste besmettingscijfer per honderdduizend inwoners. Daar zijn afgelopen week per honderdduizend inwoners zo'n 71 mensen positief getest. Dat komt neer op twintig positief geteste Langedijkers.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners is Heerhugowaard. Per honderdduizend inwoners zijn daar 45 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat in Heerhugowaard 26 mensen positief getest zijn op het virus.

Om verschillende gemeenten goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn de testcijfers omgerekend naar honderdduizend inwoners per gemeente.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]