IJmond

NL
V

Corona: eerste dode sinds twee maanden, aantal besmettingen daalt nog steeds

14 september 2021, 15.54 uur · Aangepast 14 september 2021, 16.12 uur · Door Redactie IJmond

In de afgelopen week is één persoon in de IJmond overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is voor het eerst sinds ruim twee maanden. Tegelijkertijd daalt het aantal geregistreerde besmettingen nog altijd: in de afgelopen veertien dagen testten 234 mensen positief, tegenover 295 in de twee weken ervoor. Dat is een verbetering van ruim twintig procent.

Adobe Stock

Heemskerk boekte de grootste vooruitgang ten opzichte van de vorige periode: toen gingen 83 mensen met corona door de teststraat, tegenover 57 in de afgelopen veertien dagen.  Dat komt neer op 145,4 besmettingen per honderdduizend inwoners.

Ter vergelijking: in Beverwijk kwam het aantal coronabesmettingen neer op 203 per honderdduizend inwoners. Dat zijn in de praktijk 85 Beverwijkers.

Velsen net zo goed als Uitgeest

In Uitgeest werden een stuk minder besmettingen geconstateerd. Net als in de vorige periode bleef het dorp steken op 15 geregistreerde besmettingen, oftewel 110 per honderdduizend.

Velsen zag het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen halve maand dalen van 83 tot 77. Daarmee doet de gemeente het relatief gezien nu bijna net zo goed als Uitgeest: 112,2 per honderdduizend inwoners bleek besmet.

Niemand hoefde opgenomen te worden in het ziekenhuis met het virus onder de leden.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]