Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Horeca eist opening nachtclubs in kort geding

14 september 2021, 09.52 uur · Aangepast 14 september 2021, 14.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) eist vanochtend in een kort geding tegen de overheid dat nachtclubs en discotheken weer open mogen. Volgens de brancheorganisatie moeten voor nachthoreca dezelfde regels gelden als voor horecagelegenheden die gedurende de dag open zijn.

De nachthoreca moest op 10 juli na twee weken open te zijn geweest de deuren alweer sluiten. De versoepelingen van het kabinet leidden destijds tot een nieuwe besmettingsgolf, waarna de nachtclubs gedwongen dicht moesten.

De sluiting zou tot zeker 1 november van kracht blijven, waarop KHN besloot om naar de rechter te stappen. Volgens KHN had de nachthoreca met een test- of vaccinatiebewijs al veel eerder open gekund. Het ziet er naar uit dat ook vanavond bij een nieuwe persconferentie van het kabinet geen versoepelingen voor het nachtleven zullen worden aangekondigd.

Uit de uitgelekte plannen van het kabinet wordt waarschijnlijk per 25 september de anderhalvemetermaatregel losgelaten, maar blijft het nachtleven op slot. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemde de uitgelekte plannen van het kabinet gisteren geen versoepeling, maar een verzwaring.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]