Sport

NL
V

Trefzekere Peer Koopmeiners belangrijk voor Jong AZ

13 september 2021, 22.50 uur · Aangepast 14 september 2021, 09.31 uur · Door Erik -Jan Brinkman

Na een mooie individuele actie schoot Peer Koopmeiners de 1-0 binnen. Mede daardoor wint Jong AZ met 2-1 van De Graafschap. De middenvelder uit Castricum stond na afloop met een glimlach voor de camera. "Zat er lekker in."

Peer Koopmeiners over z'n treffer en de koppositie - NH Nieuws

"De Graafschap komt hier altijd met poep in de broek naar toe", vertelt Peer Koopmeiners na afloop tegen assistent-trainer van AZ 1 Kenneth Goudmijn die de wedstrijd bekeek vanaf de tribune. "Ze hebben hier nog nooit gewonnen, dus kan me voorstellen dat dat een beetje bij hen speelt."

"Hoog niveau"

Uiteraard was Maarten Martens na afloop ook zeer content over de prestatie van zijn ploeg. De trainer van Jong AZ vond dat zijn spelers uitstekend reageerden na de nederlaag van vorige week tegen Jong FC Utrecht (0-1). "De eerste twintig minuten waren van een heel hoog niveau."

Maarten Martens over de koppositie van Jong AZ - NH Nieuws

Jong AZ heeft nu twee punten voorsprong op nummer twee Excelsior. Vrijdag staat de volgende speelronde op het programma. Dan gaan de Alkmaarse talenten op bezoek bij FC Den Bosch.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]