Ga naar Content

IJshockeyers Amsterdam Tigers starten nieuwe missie "Weg met bittere smaak"

De Amsterdam Tigers zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen. Nadat de ploeg ander half jaar geleden op de drempel stond van de eerste prijs sinds 2007, moet het dit jaar gaan gebeuren voor de Amsterdamse formatie. "Het abrupt eindigen van de play-offs in 2020 doet nog steeds pijn", aldus Tigers-aanvoerder Calvin Pohlman. 

IJshockeyers Amsterdam Tigers starten nieuwe missie - NH Sport / Foto: Yolanda Simarro

"We hebben lange tijd niets met de club gewonnen, dus het was erg bitter dat de competitie werd stopgezet terwijl we voor stonden in de finale van de play-offs", vertelt Pohlman na afloop van het oefenduel tegen Dordrecht in de Jaap Edenhal. "Maar we moeten door. We hebben net zoals twee jaar geleden een erg sterk team. Een mix tussen jong en oud. Dit jaar gaan we vol voor de titel want we zijn opnieuw een van de favorieten."

"Als we dit jaar de titel niet winnen is het seizoen mislukt"

Tigers-aanvoerder Calvin Pohlman

Routinier

In het oefenduel tegen Dordrecht, dat met 7-2 werd gewonnen, scoorde John Versteeg twee keer namens de Amsterdammers. De routinier werd twee weken geleden vijftig jaar oud. "Iedereen praat altijd maar over mijn leeftijd, maar ik moet mij zoals iedereen hier wel gewoon bewijzen. Als ik het niveau niet meer aan kan dan wordt ik teruggezet naar het tweede team", aldus Versteeg.

De start van de eerste divisie begint voor de Tigers op zaterdag 9 oktober met een uitwedstrijd tegen Leeuwarden. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]