Ga naar Content

Ajax nu al zeker van 45 miljoen euro aan prijzengeld

Ajax krijgt vóór het spelen van het eerste duel in de Champions League al een flink bedrag van de UEFA. De Amsterdammers zijn al voor het spelen van de eerste wedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal zeker van zo'n 45 miljoen euro aan inkomsten.

Ajax-fans voorafgaand aan een Champions League-wedstrijd - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Voor het bereiken van de groepsfase krijgt Ajax een startpremie van 15,64 miljoen euro. De inkomsten uit de zogenaamde coëfficienten-ranking en de marketing bedragen naar verluidt ruim 25 miljoen euro.

De inkomsten zijn voor Ajax zeer welkom. Het afgelopen jaar werkte de club veel wedstrijden af in een lege Johan Cruijff Arena en noteerde daardoor een operationeel verlies van 1,3 miljoen euro. De omzet van de club lag dan ook ruim 30 miljoen euro lager dan in het jaar daarvoor.

Prijzengeld

Ajax mag 36.000 fans toelaten bij de Champions League-wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Sporting en Besiktas. Met die hoeveelheid zal de club ongeveer 4 miljoen euro ontvangen aan inkomsten. Mocht Ajax goed presteren dan krijgt het 2,8 miljoen euro voor een zege en 930.000 euro voor een gelijkspel. Deelname aan de achtste finales wordt beloond met 9.6 miljoen euro.

De ploeg van trainer Erik ten Hag trapt het Europese seizoen af in het Estádio José Alvalade van Sporting Portugal. Woensdagavond om 21.00 uur trappen de clubs voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]