Jong Volendam en AFC spelen gelijk, HFC verliest nipt van HHC

Door een treffer in de slotfase speelde Jong Volendam gelijk tegen Noordwijk: 2-2. AFC pakte een puntje op bezoek (0-0) bij Quick Boys en HFC verloor van HHC (0-1).

De twee treffers van Koen Blommestijn waren niet genoeg voor de zege - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong FC Volendam - Noordwijk 2-2

2' 1-0 Koen Blommestijn
6' 2-0 Koen Blommestijn
35' 2-1 Emiel Wendt
84' 2-2 Dylan Rietveld

Net als vorige week tegen GVVV schoten de beloften van FC Volendam uit de startblokken. Koen Blommestijn scoorde tweemaal. Voor rust deed Noordwijk wat terug, desondanks leken de Volendammers af te stevenen op de tweede zege van het seizoen. In de slotfase bezorgde Dylan Rietveld de bezoekers toch een puntje.

Door het gelijkspel heeft Volendam na vier wedstrijden vijf punten, net als AFC.

Tekst loopt verder onder de foto

Raily Ignacio en Thomas Verhaar konden het gelijkspel van AFC niet voorkomen - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Quick Boys - AFC 0-0

De thuisploeg leek op voorsprong te komen vlak voor rust, maar de treffer van Mohamad Mahmoed werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen kregen hierna nog wel kansen zonder succes.

AFC beleeft tot nu toe een wisselvallig seizoen. Afgelopen week werd de eerste zege van het seizoen geboekt tegen Scheveningen. Eerder werd ruim verloren van titelkandidaat Katwijk (1-4) en gelijkgespeeld tegen De Treffers (1-1).

Koninklijke HFC - HHC 0-1

37' 0-1 Rob van der Leij

Na een misverstand in de verdediging van de Haarlemmers profiteerde Rob van der Leij: 0-1. Rond de zestigste minuut kreeg de thuisploeg drie kansen achter elkaar via Sietse Brandsma (schot van dichtbij), Desevio Payne (omhaal van de lijn gehaald) en Jim Hulleman (schot net over). Ondanks dit offensief kon HFC niet scoren.

De ploeg van Gertjan Tamerus heeft ondanks de nederlaag na vier wedstrijden zes punten.