Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

'Lopende geldinzamelaar' Erwin heeft er ruim 200 sponsoracties opzitten

11 september 2021, 19.00 uur · Aangepast 11 september 2021, 19.14 uur · Door Mark Arents

Ruim tweehonderd sponsoracties in vier jaar tijd, zo druk is Erwin von Hebel met het geld inzamelen voor meerdere goede doelen. Zo heeft de 61-jarige Hilversummer inmiddels al bijna 10.000 euro voor alleen al het KWF ingezameld. Het meeste heeft hij bij elkaar gesprokkeld door te zwemmen. "Maar ik ben van nature helemaal niet zo'n zwemmer", aldus Erwin. 

Erwin zwemt zich suf voor KWF - NH Nieuws

Weekend na weekend en soms zelfs dag na dag: Erwin von Hebel grijpt bijna elke gelegenheid aan om geld voor het goede doel op te halen. "Ook in de coronatijd liep ik blokjes rond mijn huis, waar mensen mij dan voor sponsorden", vertelt hij lachend.

Al dat lopen, rennen en vooral zwemmen doet Erwin natuurlijk niet voor niets. "Ik heb gewoon te veel mensen aan die rotziekte verloren", vertelt hij emotioneel. "Zelf heb ik een nier die niet meer werkt en daarom heb ik ook acties voor de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation", en zo loopt het lijstje nog wel even door.

Quote

"Voor elke euro doe ik het, ik hoop dat die ziekte misschien toch een keer de wereld uit kan"

erwin von hebel - lopende geldinzamelaar

"Mensen denken soms: 'gaat dat allemaal in je eigen zak hè', nee ik zie alleen het bedrag en de rest gaat allemaal naar het goede doel. Ik zie er zelf geen ene stuiver van."

Ook dit weekend ligt Erwin weer ergens in het water om geld op te halen voor het KWF. Ditmaal in Breda tijdens een 'Swim to Fight Cancer'. De teller staat een dag voor de zwemtocht op ruim vijfhonderd euro. "Voor elke euro doe ik het, ik hoop dat die ziekte misschien toch een keer de wereld uit kan."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]