Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

'Teamleider Albert Heijn hoeft niet meer de cel in na hulp bij nepoverval op eigen winkel'

11 september 2021, 13.00 uur · Door Redactie

Een teamleider van de Albert Heijn in Zwanenburg die hielp bij een nepoverval op zijn winkel, hoeft niet meer de cel in. Dat heeft de rechtbank bepaald. De man werd bij de nepoverval geboeid met tiewraps en deed later ook een valse aangifte.

Google Streetview

Dat meldt De Telegraaf. De nu 22-jarige Mohammed O. uit Amsterdam liet twee overvallers binnen op eerste kerstdag in 2019. Daarna toetste hij de code van de kluis in, zodat zijn handlangers ruim 48.000 euro kon meenemen.

De rechters legden hem een gevangenisstraf op van 180 dagen, waarvan 162 dagen voorwaardelijk. Die 18 dagen hoeft O. niet meer uit te zitten omdat hij al 38 dagen in voorarrest heeft gezeten. Ook kreeg hij een werkstraf van 240 uur.

Positieve indruk

Tegen hem was een celstraf van een half jaar geëist en volgens de rechtbank zou een onvoorwaardelijke celstraf gezien de feiten ook op zijn plaats zijn. Zo rekent de rechtbank hem aan dat andere mensen in de winkel wel dachten dat er een overval werd gepleegd en dat de politie tijd moest steken in het onderzoek naar de overval terwijl hij stiekem samenwerkte met de overvallers.

Maar omdat O. zijn leven inmiddels op de rit heeft en ook een positieve indruk maakte op de reclassering, krijgt hij enkel een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]