Sport

NL
V

Gezonde spanning bij debuterende Koeman jr.: "Ik heb een prima pot gespeeld"

10 september 2021, 23.25 uur · Aangepast 10 september 2021, 23.56 uur · Door Frank van der Meijden

Telstar speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen Almere City. Bij de Witte Leeuwen stond Ronald Koeman jr. tussen de palen. De doelman verving Trevor Doornbusch, die de eerste vijf wedstrijden op doel stond. "Ik hoorde gisteren dat ik ging spelen. Daar was ik erg blij mee."

De reactie van Telstar-doelman Ronald Koeman jr. na de 1-1 tegen Almere City - NH Sport

Ongelukkige tegentreffer

De 26-jarige doelman kwam deze zomer over van TOP Oss en debuteerde vanavond voor Telstar. "Ik had al twee jaar geen wedstrijd gekeept. Ik had gezonde spanning, maar dat hoort er ook een beetje bij", vertelt Koeman jr., die bij de 0-1 het geluk niet aan zijn zijde had. "Het was een lastig voorzet. Ik twijfelde en dus was ik uit positie. Via mijn heup en de bal ging de bal binnen. Gelukkig heb ik mij goed kunnen herstellen."

Tekst gaat verder onder de video.

De reactie van Telstar-trainer Andries Jonker na de 1-1 tegen Almere City - NH Sport

Quote

"Een keeperswissel is altijd een moeilijke beslissing"

Telstar-trainer andries Jonker

Bloednerveus

Telstar-trainer Andries Jonker sprak na afloop van een terechte uitslag. "De eerste tien minuten waren we bloednerveus en gingen we een aantal keer door het oog van de naald", aldus Jonker. "Dan moet je reeel zijn. Dan is 1-1 misschien wel terrecht. Ik denk dat we ons herparkt hebben ten opzicht van vorige week. We zijn dicht bij de drie punten gekomen."

Ondanks de 1-1 blijft Telstar hekkensluiter in de eerste divisie samen met Jong Ajax. Aanstaande vrijdag speelt Telstar zijn volgende wedstrijd. De Witte Leeuwen gaan dan op bezoek bij FC Dordrecht. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]