Ga naar Content

Gezonde spanning bij debuterende Koeman jr.: "Ik heb een prima pot gespeeld"

Telstar speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen Almere City. Bij de Witte Leeuwen stond Ronald Koeman jr. tussen de palen. De doelman verving Trevor Doornbusch, die de eerste vijf wedstrijden op doel stond. "Ik hoorde gisteren dat ik ging spelen. Daar was ik erg blij mee."

De reactie van Telstar-doelman Ronald Koeman jr. na de 1-1 tegen Almere City - NH Sport

Ongelukkige tegentreffer

De 26-jarige doelman kwam deze zomer over van TOP Oss en debuteerde vanavond voor Telstar. "Ik had al twee jaar geen wedstrijd gekeept. Ik had gezonde spanning, maar dat hoort er ook een beetje bij", vertelt Koeman jr., die bij de 0-1 het geluk niet aan zijn zijde had. "Het was een lastig voorzet. Ik twijfelde en dus was ik uit positie. Via mijn heup en de bal ging de bal binnen. Gelukkig heb ik mij goed kunnen herstellen."

Tekst gaat verder onder de video.

De reactie van Telstar-trainer Andries Jonker na de 1-1 tegen Almere City - NH Sport

"Een keeperswissel is altijd een moeilijke beslissing"

Telstar-trainer andries Jonker

Bloednerveus

Telstar-trainer Andries Jonker sprak na afloop van een terechte uitslag. "De eerste tien minuten waren we bloednerveus en gingen we een aantal keer door het oog van de naald", aldus Jonker. "Dan moet je reeel zijn. Dan is 1-1 misschien wel terrecht. Ik denk dat we ons herparkt hebben ten opzicht van vorige week. We zijn dicht bij de drie punten gekomen."

Ondanks de 1-1 blijft Telstar hekkensluiter in de eerste divisie samen met Jong Ajax. Aanstaande vrijdag speelt Telstar zijn volgende wedstrijd. De Witte Leeuwen gaan dan op bezoek bij FC Dordrecht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]