Slechte eerste helft leidt nederlaag VV Alkmaar in

VV Alkmaar keert zonder punten terug uit Friesland. Op bezoek bij sc Heerenveen werd er met 3-0 verloren. Dat was vooral te wijten aan een matige eerste helft.

Bij de 1-0 zag de verdediging van VV Alkmaar er niet goed uit - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Alle drie de doelpunten van de thuisploeg kwamen tot stand in de eerste 45 minuten. Roos van de Veen kopte simpel binnen na een corner. De speelsters van VV Alkmaar waren haar volledig uit het oog verloren.

Chimera Ripa, vorig seizoen nog actief bij de Alkmaarders, tekende na ruim een half uur voor de 2-0. Zij kwam door aan de rechterkant en schoof de bal onder keeper Femke Liefting door. Met een mooi wippertje besliste Zoï van de Ven de wedstrijd drie minuten voor rust.

Pas in de 78e minuut kreeg Sanne Koopman de kans op de eretreffer. Na een voorzet van Alieke Tuin raakte Sanne Koopman de lat. De ploeg van Mark de Vries heeft drie punten na drie duels; er werd verloren van FC Twente en gewonnen van ADO Den Haag.

Ajax Vrouwen speelt zondagmiddag tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers hebben drie punten gehaald in de eerste twee wedstrijden.