Alkmaar

NL
V

Belinda sprong in de sloot om gewonde motorrijder te helpen

9 september 2021, 13.39 uur · Aangepast 9 september 2021, 14.55 uur · Door Carolien Hensbergen

Zelf twijfelde ze geen moment, maar tot haar verbazing reed een auto voor haar gewoon door. Belinda Groen (54) uit Warmenhuizen reed gistermorgen op de Westelijke Randweg bij Oudkarspel toen ze voor zich een harde klap hoorde. In een flits zag ze een motorfiets door de lucht vliegen. 

De kruising waar het ongeluk gebeurde - Foto Inter Visual Studio

Het ongeluk gebeurde gistermorgen. Belinda is doktersassistente en was vrij. Ze had net haar zoon naar Heerhugowaard gebracht omdat hij vorige week een ongeluk met zijn scooter had gehad en met zijn arm in een mitella zit. "Ik was daardoor even bang dat ik een scooter zag vliegen", vertelt ze. " En dat het om jonge mensen zou gaan." 

De bestuurder van een busje die enkele auto's voor haar rijdt, slaat linksaf en ziet de tegemoet rijdende motor over het hoofd. "Er zat zeker nog een auto tussen ons, misschien wel twee", vertelt Belinda. " Maar het gebeurde allemaal zo snel. Ik zag de betrokken automobilist zwaaien om hulp en ben gestopt."

De sloot waar Belinda de motorrijder te hulp schoot - Foto Inter Visual Studio

Slippers uit

Ze aarzelt niet, trekt haar slippers uit en springt de sloot in waar de gewonde motorrijder ligt. Terwijl de bestuurder van de auto 112 belt, houdt zij het hoofd van het slachtoffer vast. De ervaren doktersassistente weet ze wat ze moet doen. "Hij was bij kennis, maar verward. Ik heb hem drijvende gehouden en ben tegen hem blijven praten totdat de hulpdiensten kwamen. Even later kwam er ook nog een arts langs die mij hielp met praten tegen het slachtoffer."

Een dag na het ongeluk zit de schrik er nog in bij Belinda. En ondanks haar verbazing dat de automobilist voor haar die het ongeluk ook gezien moet hebben, gewoon doorreed wil ze daar niet over oordelen. "Het gebeurde allemaal zo snel, misschien heeft diegene niet eens beseft hoe ernstig het was. Ik hoop dat het goed gaat met het slachtoffer."  

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]