Alkmaar

NL
V

Langedijker college stemt in met 32 nieuwe appartementen langs Industriestraat

9 september 2021, 11.49 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Het college van Langedijk heeft ingestemd met het plan voor de bouw van 32 huurwoningen langs de Industriestraat in Noord-Scharwoude. De appartementen worden gebouwd op de plek waar onder andere een staalbouwbedrijf en een groentehandel waren gevestigd. Voor de bouw worden drie gebouwen gesloopt. Naar verwachting kunnen de appartementen eind 2023 worden opgeleverd.

Een schetsontwerp van het nieuwe appartementengebouw. - De Wolff & Partners

De gemeente Langedijk en aannemersbedrijf Kuin Vastgoedbeleggingen B.V. uit Hoogkarspel zijn het eens geworden over de bouw van de nieuwe huizen. De exploitatieovereenkomst is inmiddels ondertekend en Kuin heeft de omgevingsvergunning ingediend.

Als de vergunningsprocedure goed is doorlopen, wil het aannemersbedrijf nog dit najaar beginnen aan de sloop van de drie gebouwen. Naar verwachting kan dan begin volgend jaar worden gestart met de bouw van het appartementencomplex. Het nieuwe gebouw moet het derde kwartaal van 2023 klaar zijn.

'Bijdragen aan de woningbehoefte'

Het plan gaat uit van een appartementengebouw met 32 vrije sector huurwoningen. De architectuur van het gebouw sluit volgens de gemeente aan bij de nieuwbouw op het omliggende Veilingterrein. Parkeren vindt deels plaats in openbaar gebied, achter het gebouw.

Wethouder Ad Jongenelen laat weten 'zeer blij te zijn dat deze locatie tot ontwikkeling kan worden gebracht'. Volgens hem hebben de gemeente Langedijk en gebiedsontwikkelaar BPD in het verleden 'behoorlijke inspanningen verricht om dit mogelijk te maken'. Hij besluit: "Ook ben ik als wethouder Wonen verheugd dat we met de realisatie van 32 huurwoningen kunnen bijdragen aan de woningbehoefte."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]