Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Derde verdachte gepakt voor aansteken dodelijke Hilversumse woningbrand

7 september 2021, 18.03 uur · Door Sjoerd Stoop

Er is een derde verdachte opgepakt voor het aansteken van de fatale woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof, waarbij eind mei de twee bewoners van het huis om het leven kwamen. Het gaat om een Hilversummer van 21 jaar, meldt de politie.

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De opgepakte Hilversummer wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale brandstichting. Wat zijn rol precies is geweest, is nog niet bekend. 

De man is de derde verdachte die wordt aangehouden voor de brand. Begin juni werden al twee andere Hilversumse jongens, van 17 en 19 jaar, opgepakt op verdenking van brandstichting

Bewoners om het leven door brand

De woningbrand zorgde eind mei voor geschokte reacties. Door het vuur kwam het Hilversumse echtpaar Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49) om het leven. Ze woonden al een kwart eeuw in de straat.

Het echtpaar werd 's ochtends vroeg overvallen door de vlammen. De brandweer kon ze uit de woning halen, waarna ze op straat gereanimeerd werden. Vanessa overleed nog dezelfde dag, Marco een dag later.

Het echtpaar werd voorafgaand aan de brand al langer gepest. Hun huis werd meerdere keren bekogeld met eieren en stenen. Ook werd er eerder al eens een dode rat voor de deur gelegd. Slechts een week voor de fatale brand ging er nog een steen door de ruit. De brand was volgens de politie ook een doelbewuste actie en werd met opzet aangestoken. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]