Gooi

NL
V

Twee nieuwe verdachten opgepakt voor zware mishandelingen op Mallorca

15 september 2021, 10.57 uur · Aangepast 15 september 2021, 11.08 uur · Door Sjoerd Stoop

Er zijn twee Hilversummers opgepakt als nieuwe verdachten van de zware mishandelingen op Mallorca van twee maanden geleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud. Ze worden verdacht van het plegen van openlijk geweld.

NOS

De twee Hilversummers werden vanmorgen door de politie van hun bed gelicht. Ze zitten nu vast en worden verhoord door de politie. 

Welke rol de twee jonge Hilversummers precies hebben gespeeld bij de zware mishandelingen is niet helemaal duidelijk. Vast staat in ieder geval wel dat ze tot nu toe niet verdacht worden van de doodslag van Carlo Heuvelman of de poging tot doodslag van enkele andere slachtoffers op zowel de boulevard van El Arenal als voor de deur van een café even verderop.

Acht verdachten

De opgepakte Hilversummers zijn de zevende en achtste verdachte die zijn aangehouden voor de mishandelingen op het Spaanse eiland. De afgelopen weken werden een voor een al zes andere Hilversummers opgepakt voor het geweld. Het gaat om jongens uit dezelfde vriendengroep van dertien vrienden die op vakantie was op Mallorca.

Het onderzoek naar de mishandelingen gaat nog steeds door. De Spaanse politie wees eerder negen jongeren aan als verdachten voor de zware mishandelingen.

Justitie heeft de afgelopen week al tientallen getuigen van de gewelddadigheden gesproken, zowel hier in Nederland als in Spanje. Er worden nog meer getuigen gehoord. Daarnaast wordt er nog altijd onderzoek gedaan naar videobeelden van de bewuste nacht. Gisteren besteedde televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dat leverde tot nu toe meerdere nieuwe tips op.

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]