Ga naar Content

Tot vrijdag nazomeren, daarna weer iets koeler: "Het is prima strandweer deze dagen"

Komende dagen is het heerlijk nazomerweer in Noord-Holland. Vandaag is het al rond de 22 graden, morgen minstens 24 graden en woensdag is de piek met misschien wel 27 graden. NH Nieuws-weerman Jan Visser noemt het 'prima strandweer' en volgens hem is dit het moment om daarvan te genieten. 

Strandweer Egmond aan Zee - Foto: Sjef Kenniphaas

Tot donderdag houdt het nazomerse weer aan. Donderdag wordt het 24 graden, maar vanaf vrijdag koelt het af. 

Volgens weerman Visser is de nazomer nu echt aangebroken en daar moeten mensen zeker gebruik van maken. "Het is prima strandweer deze dagen. Als het nu geen strandweer is, dan wordt het nooit meer strandweer," aldus Visser. Met een aangenaam briesje uit het oosten is het de aankomende dagen goed toeven.

Vanaf vrijdag

Vrijdag neemt de kans op buien toe. "Maar verregenen doet het niet", zegt Visser daarover. Het wordt licht wisselvallig weer met temperaturen rond de 21 en 22 graden. 

Vanaf begin volgende week wordt het iets koeler. Dan wordt het rond de 19 en 20 graden. Dat blijft voor de komende twee weken het weerbeeld. "Tot 20 september zien we geen grote veranderingen." 

De maand september is nu al een betere weermaand dan augustus, zegt Visser. "Augustus was een wat koele maand. September oogt wat warmer en lijkt wat meer zomerse dagen met zich mee te brengen." 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.