Ga naar Content

Burgemeester en directeuren blikken terug op F1: "Wat kun je jezelf nog meer wensen?"

Burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh kijkt met een positief gevoel terug op het Formule 1-weekend. Ook Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix en zakelijk directeur Robert van Overdijk zijn heel trots. Dat Max Verstappen won, voelde als de kers op de taart.

Foto: Frank uit Zandvoort

Het Formule 1-weekend is ten einde en fans keerden gisteravond terug naar huis. De Burgemeester is heel blij en tevreden. "Niet alleen omdat alles goed verlopen is, maar uiteraard ook vanwege het resultaat van Max", vertelt hij aan NH Nieuws. Moolenburgh heeft de race zelf vanaf de tribune gekeken.

 "Ik wil echt beginnen met een groot compliment aan de organisatie van de Dutch Grand Prix, want met heel veel tegenslagen, hebben ze dit neergezet", zegt Moolenburgh. Hij bedankt ook de NS en Prorail. "Het is een enorme effort om al die mensen van en naar Zandvoort te krijgen."

Zijn focus ligt nu op de uitstroom van de bezoekers. Hij hoopt dat het allemaal rustig zal verlopen. Eerder was er kritiek op de drukte, waarna er meer maatregelen zijn getroffen. "Gisteren hebben we bijvoorbeeld op bepaalde momenten even de Haltestraat afgezet om de toegang te beperken."  

Bekijk hieronder het interview met de burgemeester van Zandvoort. Tekst gaat door onder de video.

Burgemeester Zandvoort over F1-weekend - NH Nieuws

Voor Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, was het als een droom die uitkwam. "We staan nog een beetje na te gloeien", zegt hij. Hij vond het geweldig om het publiek te horen toen Max Verstappen als eerste over de finish kwam. "Als je dan een tribune van bijna 1 kilometer als één stem hoort juichen. Ik krijg er nog kippenvel van."

Lammers hoopt dat de Formule 1 volgend jaar terugkeert en dat het stadion dan vol kan. "Juist omdat het zo'n leuk evenement is, doet het extra pijn."

Bekijk hieronder het interview met Jan Lammers. Tekst gaat door onder de video

Jan Lammers blikt terug op de Formule 1 - NH Nieuws

"Veel beter dan dit had het niet kunnen lopen", zegt Robert van Overdijk, zakelijk directeur van de Dutch Grand Prix. "Wat kun je jezelf meer wensen na zo'n weekend? We zijn vooral heel erg trots." Een aantal jaar geleden dachten mensen nog allemaal dat het niet mogelijk was, vertelt Van Overdijk. "Mensen dachten er een verkeersinfarct zou ontstaan."

"Uiteindelijk merk je wat commotie over de drukte en de doorstroming op vrijdag", zegt Van Overdijk over mogelijke verbeterpunten. Het kwam allemaal bij elkaar toen mensen tussen de Formule 1-momenten wat eten of drinken wilden kopen. Naar aanleiding daarvan werden er maatregelen genomen. "Op zaterdag en zondag is dat fantastisch gelukt."

De finish heeft hij gekeken op de wedstrijdtoren. "Magische momenten."

Robert van Overdijk over een geslaagd Formule 1-weekend - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]