Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jan Lammers: 'Formule 1 langer in Zandvoort'

5 september 2021, 12.48 uur · Door Redactie

Jan Lammers is ervan overtuigd dat de Formule 1 langer dan drie jaar verbonden blijft aan Zandvoort, melden ANP en Nu.nl. Het huidige contract met de FIA loopt tot en met 2023, waardoor er na dit weekend nog minimaal twee Grands Prix zijn in de Noord-Hollandse kustplaats.

Pro Shots / Joris Verwijst

"We hebben een overeenkomst van drie jaar, met een optie op nog twee jaren erbij. Gezien het enthousiasme bij het management van de Formule 1 en bij onze organisatie reken ik erop dat de Dutch Grand Prix in ieder geval voor vijf jaar staat", zegt de sportief directeur tegen Nu.nl.

"Het is ook een exclusief contract, dus dat betekent dat als er meer races in Nederland zijn, die in Zandvoort zijn. We zitten erin voor de lange termijn", benadrukt Lammers.

Enorm succes

De Formule 1 is dit weekend na 36 jaar terug in Nederland, nadat de Grand Prix vorig jaar vanwege de coronapandemie werd afgelast. Volgens Lammers is het evenement tot nu een enorm succes.

"Wij laten precies zien zoals zij de Formule 1 voor ogen hebben. De populariteit in ons land speelt natuurlijk mee. Toen we destijds de kaartverkoop openden, waren we binnen no-time uitverkocht. We hadden een miljoen tickets kunnen verkopen."

Uitgekleed

Het eerste jaar is er wel een verlies van meer dan 10 miljoen euro geleden, vooral doordat door de coronabeperkingen het raceweekeinde in de Noord-Hollandse kustplaats is uitgekleed. Er zijn minder dan de begrote 100.000 bezoekers per dag toegestaan en het hele entertainmentdeel, met optredens van grote artiesten, is uit het programma geschrapt.

"We willen het evenement uitrollen als een festival met ook de grote artiesten op de podia, maar ik klaag absoluut niet over de beperkingen. We zijn er trots op wat we hier hebben neergezet en de reacties van alle kanten zijn zo positief, dat we er eigenlijk een beetje verlegen van worden."

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]