Zure nederlaag voor Kon. HFC in slotfase; AFC en Jong Volendam winnen wel

Door twee doelpunten in de laatste vijf minuten heeft Koninklijke HFC in de tweede divisie met 3-2 verloren van Excelsior Maaslsluis. AFC deed het beter vanmiddag en versloeg Scheveningen, terwijl Jong Volendam simpel afrekende met GVVV.

Koninklijke HFC-speler Roy Castien kon de nederlaag ondanks zijn doelpunt niet voorkomen - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Excelsior Maassluis - Koninklijke HFC 3-2

4' 0-1 Roy Castien
45' 1-1 Daan Blij (strafschop)
74' 1-2 Sietse Brandsma
88' 2-2 Gabri Urbanus
90' 3-2 Vincent van die Berg

Het zat niet mee voor Koninklijke HFC op Sportpark Dijkpolder. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een penalty en verdediger Danny Hols werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Ondanks de man minder kwamen de Haarlemmers een kwartier voor tijd opnieuw voorsprong, maar in de laatste minuten nam de druk van Excelsior Maassluis toe op de ploeg van trainer Gertjan Tamerus. Dat leidde tot de gelijkmaker vlak voor tijd. Tot overmaat van ramp ging de wedstrijd in blessuretijd nog verloren.

De eerste twee duels werden gewonnen door HFC, dus de Noord-Hollanders staan keurig vijfde in de tweede divisie.

AFC - Scheveningen 2-0

22' 1-0 Thomas Verhaar
87' 2-0 Matthijs Jesse

Na de nederlaag tegen Katwijk en het gelijkspel bij De Treffers was het voor AFC zaak om de eerste drie punten te pakken. En dat lukte gelukkig tegen Scheveningen. Aanvallende middenvelder Thomas Verhaar opende de score en vlak voor tijd bepaalde invaller Matthijs Jesse de eindstand op 2-0. AFC stijgt door de overwinning naar de tiende plaats.

Tekst loopt verder onder de foto.

Blij gezichten bij de doelpuntenmakers van Jong Volendam na de winst op GVVV - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

GVVV - Jong Volendam 2-5

8' 0-1 Tayrell Wouter
11' 0-2 Milan Zonneveld
16' 0-3 Achraf Douiri
25' 1-3 Jordi Bitter
68' 1-4 Koen Blommestijn
72' 2-4 Kai Huisman
82' 2-5 Walid Ould-Chikh

In Veenendaal leek Jong FC Volendam al snel klaar met GVVV. Binnen zestien minuten stond er 0-3 op het scorebord. De thuisploeg deed wat terug, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Gouden wissel Koen Blommestijn gooide het duel ruim twintig minuten voor tijd in het slot. Na de tweede tegengoal was het slotakkoord voor Walid Ould-Chikh. Met een heerlijke knal bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Het betekent de eerste overwinning van het seizoen voor de ploeg van Johan Plat. Na vier wedstrijden heeft Jong Volendam net als AFC vier punten.