Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Automobilist wordt opgewacht en overvallen op Israëlslaan

4 september 2021, 11.31 uur · Aangepast 4 september 2021, 14.13 uur · Door Daphne Adrichem

Vanmorgen rond kwart voor negen is een man, zittend in zijn auto, op de Israëlslaan in Alkmaar door twee mannen overvallen. Sommige buurtbewoners van het Hoefplan zagen het voorval op klaarlichte dag gebeuren, andere lagen nog te slapen. "Ik voel mij hier soms niet meer veilig", laat een buurtbewoonster Gurie Ranzijn aan NH Nieuws weten. 

Inter Visual Studio

De automobilist werd vanmorgen door een grijze Citroën opgewacht toen hij de Israëlslaan in reed. Deze auto ramde het voertuig van de bestuurder. Met een voorwerp werd de achterkant van het autoraam ingeslagen. 

Er zouden kostbaarheden in de auto hebben gelegen, zo meldt mediapartner Alkmaar CentraalOf er ook daadwerkelijk spullen zijn gestolen, is nog niet bekend. Volgens buurtbewoners is het slachtoffer gewond geraakt aan zijn gezicht. 

De politie heeft de straat met lint afgezet. Ook heeft de dienst Forensische Opsporing na het incident onderzoek gedaan. Volgens de buren gaat het om een 'gewone, simpele man', die naar zeggen een goudhandeltje heeft op de Zwarte Markt in Beverwijk. 

Een bewoonster, Gurie Ranzijn, geeft aan het voorval niet gezien te hebben, maar zich niet meer veilig te voelen in de buurt. "Ik heb niks gehoord, ik lag nog in bed. Ik zag dat hier politieagenten waren en dat het was afgezet." Volgens haar 'verarmt de buurt'. "Er gebeurt het een en ander hier." Zo trof zij laatst in de steeg een doek met drollen aan. 

'Het lukte voor geen meter'

Volgens een getuige, die vanuit haar bovenraam het voorval zag gebeuren, droegen de mannen bivakmutsen. "Ik stond boven en hoorde een klap, remmende banden. Ik dacht eerst dat het een aanrijding was, maar het bleek een overval te zijn geweest", vertelt de vrouw aan NH Nieuws. 

Het voorval maakte flinke indruk en ook maakte de vrouw zich erge zorgen over de bestuurder: 'Ik vond het erg schokkend om te zien." De overval was volgens haar ook niet heel logisch. "Ik vond het heel heftig. Ook omdat het op klaarlichte dag was 's ochtends, dus iedereen kon het ook zien."

Quote

"Criminelen weten precies waar ze moeten zijn"

Han Eijman

Maar erg soepel verliep de overval volgens haar niet. "Het liep voor geen meter. Het inslaan van de ruiten duurde voor mijn gevoel ook erg lang." 

De buurman Han Eijman vertelt dat er al eerder bij het slachtoffer zou zijn ingebroken en dat de man al eerder is beroofd. "Het is al een paar keer gebeurd. Het is nooit leuk als het naast je huis gebeurt. Criminelen weten precies waar ze moeten zijn." Volgens hem gaat het om de zogenaamde 'kruimeldieven', die het op het slachtoffer en zijn 'tasje hadden gemunt' en gaat het in dit geval niet om de 'grote criminelen'. 

De politie zoekt op dit moment naar getuigen. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]