Ga naar Content

Deze oranje mascotte zoekt een slaapplek: "Vannacht sliep ik op het strand"

Hij gaat alle Formule 1-races af in zijn leeuwenkostuum: Nard van den Berk uit Helmond is de 'oranje mascotte van Max Verstappen'. Maar voor vannacht heeft hij geen slaapplek vanwege een misverstand. Dus hij zoekt een stukje grond voor zijn tentje. "Of een schuur of een stal, iets wat overkapt is."

Foto:

Hij dacht dat hij een plekje op de 538-camping had, maar toen hij na vier kilometer lopen bij de camping aankwam, werd hij afgewezen: "Ik stond niet in het systeem."

Van den Berk zag geen andere uitweg dan zijn slaapzak uitrollen op het strand: "Maar vanmorgen zat het vol zand", zegt hij wat beduusd.

Ventilator

In zijn leeuwenpak voelt hij zich wel comfortabel. Warm is het niet, zegt hij, want: "Ik heb er een ventilator in zitten, hierbovenin!" 

Tekst gaat door onder de video.

'LegoMax33' - NH Nieuws

Vanavond loopt Van den Berk rond bij het Kerkplein en de Kerkstraat. Hij hoopt dat iemand een slaapplek voor hem heeft: "Ik zoek niet veel, als het maar een klein stukje grond is waar ik mijn tentje op kan zetten, of iets wat overkapt is zodat ik een fatsoenlijke nachtrust heb. Want vannacht heb ik niet veel geslapen." 

Wie 'LegoMax33' vannacht uit de brand wil helpen, kan mailen naar [email protected] of hem opzoeken in het centrum van Zandvoort.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]