IJmond

NL
V

Gewonden na losraken onderdeel attractie kermis Heemskerk

3 september 2021, 17.18 uur · Aangepast 3 september 2021, 19.50 uur · Door Anouk Jongeneel

Op de kermis in Heemskerk is vanmiddag een onderdeel van attractie de Breakdance losgeraakt. De discoballen, die als decoratie boven de attractie zitten, rolden volgens een getuige over een karretje heen, waarna de kinderen die erin zaten schaafwonden opliepen. Volgens hem lopen ze nu weer rond op de kermis. 

Inter Visual Studio

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat er vijf mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, onder wie de twee mensen uit het karretje. Er is uiteindelijk niemand overgebracht naar het ziekenhuis. 

Eerder meldde de veiligheidsregio dat er twee mensen uit het karretje waren gevallen en voor onderzoek naar het ziekenhuis waren gebracht. Dit bleek later onjuist. 

"De kinderen die in dat karretje zaten hebben wat schaafwonden opgelopen", zegt de getuige. Hij stond naast de attractie. "Ze zijn wel geschrokken en moesten even huilen, maar lopen nu alweer rond op de kermis."

Op de foto is te zien dat de ballen naast de attractie liggen. Hoe het onderdeel los heeft kunnen raken is op dit moment nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]