Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Arts-microbioloog: 'Bijzonder dat overheid toestemming gaf voor Formule 1'

3 september 2021, 17.45 uur · Aangepast 3 september 2021, 19.45 uur · Door Stella Vrijmoed

Hoewel hij een groot Formule 1-liefhebber is, had arts-microbioloog uit het VUmc Wim Ang de race vanuit het oogpunt van de volksgezondheid niet door laten gaan. Ook kan hij zich vinden in de kritiek van de evenementenbranche.

Volgens de arts-microbioloog is elke ophoping van mensen niet goed. Ongeacht of ze gevaccineerd zijn of zich in de buitenlucht begeven. "Dat helpt natuurlijk wel, maar er zijn ook mensen die ondanks een vaccinatie toch het virus bij zich kunnen dragen. En ze zitten gewoon dicht op elkaar."

Hoewel de toegang tot het circuit alleen mogelijk is met een vaccinatie- of testbewijs, is Zandvoort zelf vrij toegankelijk voor iedereen die de sfeer van het evenement wil opsnuiven. Op het station, in de treinen en op de straten is het dan ook behoorlijk druk en dit zorgt voor de nodige kritiek in de rest van het land.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Ang is het helemaal eens met het onbegrip vanuit de evenementenbranche over het onderscheid dat de overheid maakt tussen de Formule 1-race en de festivalzomer. "Het is heel bijzonder dat er toestemming is gegeven voor dit evenement."

Met de huidige vaccinatiegraad denkt hij echter niet dat er een groot risico is op een enorme verspreiding van het coronavirus bij de Formule 1. "Maar het bij elkaar brengen van zoveel mensen leidt toch altijd tot een aantal besmettingen."

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]