Ga naar Content

Zesde Mallorca-verdachte nu ook gelinkt aan dodelijk geweld tegen Carlo Heuvelman

De Hilversummer die dinsdag werd aangehouden voor de zware mishandelingen op Mallorca wordt nu ook gelinkt aan het geweld tegen Carlo Heuvelman op dat eiland. Dat meldt de rechtbank. Lukas O., de zesde opgepakte verdachte in de zaak, wordt verdacht van het medeplegen van doodslag. 

Foto: NOS

Justitie heeft de verdenking tegen de 18-jarige Hilversummer daarmee uitgebreid. De jongen werd al verdacht van het medeplegen van poging tot doodslag en openlijk geweld in een café in badplaats El Arenal op het Spaanse eiland en daarnaast van openlijk geweld op de boulevard, even later. Bij dat geweldsincident zou hij nu dus ook betrokken zijn bij de dood van Carlo Heuvelman

De Hilversummer is vanmorgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besloot het voorarrest met twee weken te verlengen, omdat de verdenkingen sterk genoeg zijn.  

Andere verdachten

Eerder werden al vijf andere Hilversummers opgepakt voor het geweld. Het gaat om jongens uit dezelfde vriendengroep van dertien vrienden die op vakantie waren op Mallorca. De Spaanse politie linkte eerder al negen van de jongens aan de zware mishandelingen.

De vierde en vijfde verdachte moeten komende donderdag voorkomen voor de raadkamer. Dan wordt besloten of zij nog eens negentig dagen vast blijven zitten. Eerder werd hun voorarrest al verlengd. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]