Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Boze bezoekers door drukte en pinstoring op circuit Zandvoort: "Echt niet goed meer"

3 september 2021, 14.38 uur · Aangepast 3 september 2021, 15.38 uur · Door Josta Bosma

Bezoekers van de Formule 1 klagen over de drukte op het circuit. Er staan lange rijen bij  de eet- en drinkkraampjes. Dit komt onder meer door een pinstoring op het circuit, waardoor niemand kan afrekenen bij de kraampjes. Rond 15.30 was de storing weer verholpen

Drukte op het circuit Beeld: Twitter @AshnaBeek

Op Twitter verschijnen veel foto's van Formule 1-bezoekers waar lange rijen en mensenmassa's te zien zijn."Organisatorisch valt er nog héél veel te verbeteren voor de Dutch GP. Te weinig drinken en al helemaal te weinig eetmogelijkheden", schrijft een bezoeker.

Contant betalen niet mogelijk

Het is bezoekers door de organisatie verboden om eigen eten en drinken mee te nemen naar het circuit. Met cash afrekenen is niet mogelijk.

tekst loopt door onder de tweet

De organisatie van de Dutch Grand Prix is de pinstoring de voornaamste oorzaak van alle drukte. "Daardoor vermindert de doorstroming", zegt woordvoerder Simon Keijzer.

Volgens hem gaat het om 'piekmomenten' en is de doorstroming op andere momenten beter. "Tussen de programma's door is het inderdaad even druk. Maar inmiddels lopen de tribunes weer vol." 

Op het circuit hoeft geen anderhalvemeter afstand te worden gehouden, omdat het een Testen voor Toegang evenement is. In de rest van Zandvoort moeten mensen wel afstand houden. Eerder op de dag was het ook al druk in Zandvoort. De gemeente sprak toen van 'een piekmoment'.

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]