Ga naar Content

Meerdere Texelse scholieren zijn door andere jongeren bedreigd met messen

Recentelijk zijn er meerdere incidenten geweest op Texel waarbij leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn bedreigd. Op de scholengemeenschap de Hogeberg zijn die gevallen bekend. De rector benadrukt dat jongeren die worden bedreigd hierover moeten praten.

Op het plein van de Jac. P. Thijsseschool wordt 's avonds veel rondgehangen door jongeren die de leeftijd van de basisschool al lang zijn ontgroeid. - Foto: Texelse Courant / Jeroen van Hattum

"De 'bedreigers' zijn geen leerlingen van de scholengemeenschap en de bedreigingen hebben buiten school - en niet op ons terrein - plaatsgevonden", zegt rector Corrie Setz tegen onze mediapartner Texelse Courant. "Dat maakt het natuurlijk lastiger. Dat betekent niet dat wij het niet serieus nemen, er is contact met de politie. Hoewel wij meer meekrijgen dan mensen soms denken, is het belangrijk dat leerlingen die bedreigd worden dat bij ons melden. We moeten dit met zijn allen - de school, politie, ouders, bewoners - oplossen."

Messen

Bij meerdere incidenten op het eiland zou er sprake zijn van messen. Vorige week werd op een schoolplein aan de Keesomlaan in Den Burg een mes in beslag genomen van een jongere. In een ander geval zou zelfs zijn gedreigd met een vuurwapen. Andersom had een jongere naar verluidt juist een mes bij zich omdat hij zich bedreigd voélde. 

Bovendien was er woensdagavond een mes in het spel bij een ruzie tussen twee meiden, waarbij een groep jongens zou hebben ingegrepen door het meisje met het mes in te sluiten.

Meldingen

Bij de politie is nog geen aangifte gedaan, wel zijn er enkele meldingen binnen. "De bedreiging werd geuit naar aanleiding van het afnemen van het mes op het schoolplein. Daarbij was geen (vuur)wapen in het spel. Op het politiebureau is gesproken met degene die de bedreiging uitte en met de eigenaar van het mes", zegt een politiewoordvoerder.

"Daarnaast was er gisteren aan de Burdetstraat in Den Burg een conflict tussen twee meisjes waarbij een mes zou zijn getoond. Dit conflict is uitgepraat door de betrokken partijen. De bedreiging naar aanleiding van het afgenomen mes en het conflict tussen de meisjes staan los van elkaar. Van beide incidenten is melding gedaan, maar is er geen aangifte gedaan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]