Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Parkeerplaats bij Bazaar stroomt vol met Formule 1-fans: 'We zijn er lekker vroeg bij'

3 september 2021, 08.37 uur · Aangepast 3 september 2021, 09.03 uur · Door Josta Bosma

In alle vroegte parkeerden de eerste Formule 1-fans hun auto's op de parkeerplaatsen van de Bazaar in Beverwijk. Daarvandaan gaan ze met bussen naar Zandvoort. "Ik ben om 4.15 uur opgestaan", vertelt een bezoeker.

Formule 1-fans parkeren bij Bazaar - NH Nieuws

De eerste bezoekers waren er vroeg bij. Een vrouw is vanuit Amersfoort naar Beverwijk gereden. "Ik ben een liefhebber. De ambiance vind ik heel speciaal", zegt ze. Een vader en zoon zijn gisteren al vertrokken uit Groningen. "We hebben een nachtje geslapen in een hotel, daarom zijn we er zo lekker vroeg bij."

Voor sommige bezoekers is de Formule bijzaak, zoals voor een vrouw die met haar vriendin is meegekomen. "De Formule 1 komt er een beetje bij, het is vooral ook een vriendinnendag."

Quote

"Nu kunnen ze eindelijk weer"

Buschauffeur over de F1-fans

Er staan zeventig bussen klaar om de fans naar Zandvoort te brengen. Een buschauffeur heeft er veel zin in. "Eindelijk kunnen ze weer. Met de lockdown was het enorm zwaar en moeilijk, nu mag het weer."

Parkeren bij de Bazaar

Tijdens het Formule 1-weekend kunnen de bezoekers en crew hun auto zetten op de parkeerplaatsen P0 en P1 bij de Bazaar. Bezoekers van de Bazaar moeten parkeren op andere parkeerplaatsen, die bereikbaar zijn via de Randweg en Wijkermeerweg.  

Verkeersregelaars moeten alles in goede banen leiden. Een van hen heeft zelf niet zoveel met de Formule 1. "Gelukkig werk ik maar tot 11.00 uur, daarna ga ik snel naar huis", zegt hij lachend.

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]