Ga naar Content

Boeren in actie bij circuit voor eerlijke prijzen: 'Lek in beveiliging blootgelegd'

Zo'n twintig boeren voeren momenteel actie bij circuit Zandvoort. Ze grijpen de onder meer door supermarktketen Jumbo gesponsorde Dutch Grand Prix aan om aandacht te vragen voor eerlijkere prijzen voor hun producten en eisen een gesprek met Jumbo-eigenaar Frits van Eerd. "Als Frits niet naar ons komt, komen wij wel naar Frits", zegt de Muider boer Frans-Jan ter Beek. 

Boeren in actie bij circuit Zandvoort - Foto: Frans-Jan ter Beek

Ter Beek vertelt dat er momenteel zo'n twaalf trekkers bij het circuit staan. "We hebben het gat in de beveiliging pijnlijk blootgelegd", zegt hij. "We zijn bij Scheveningen en Noordwijk het strand opgegaan en naar Zandvoort gereden. We hebben nog geen vijftig over de weg gereden."  

'Komt niet meer opdagen'

Het gaat om 'een klein comité' uit het hele land, onder wie boeren uit de Achterhoek en Noord-Brabant, die eerder in gesprek waren met Jumbo-eigenaar Van Eerd. "Hij is altijd heel meegaand", vertelt Ter Beek. "Maar bij de laatste afspraken komt hij niet meer opdagen. Daarom willen we proberen om hier in gesprek te gaan met Frits." 

Boeren in actie bij circuit Zandvoort - NH Nieuws

Ter Beek benadrukt dat ze vandaag alleen actievoeren voor betere prijzen. "We zijn hier niet voor de stikstof",  zegt hij. "En we vinden dat de Formule 1 moet doorgaan, maar we willen in gesprek over betere prijzen."  

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]