Ga naar Content

Drukte bij sluiting eerste supermarkt van Deen: "Ik ga nag effies te hamsteren"

Een einde van een tijdperk: de eerste supermarkt van Deen sluit vandaag de deuren. Vanmiddag om 17.00 uur ging de winkel in Avenhorn op slot, waarna de Westfriese supermarktketen langzaam uit het straatbeeld verdwijnt.

Het is een "rare gewaarwording" zeggen de klanten, want de winkel wordt steeds leger. - NH Nieuws

"Ik ben nag effe wat an 't hamsteren weest wat in de reclame was", zegt Dick uit De Goorn vanmorgen op z'n Westfries voor de supermarkt in Avenhorn. Al zijn veel schappen volgens andere trouwe klanten al leeg. Een bord met de het woord "Leegverkoop!" verklaart de drukte rondom de supermarkt.

"Het vertrouwde is weg hè, dat wat je altijd gehad hebt", vindt Dick. Voor veel inwoners van West-Friesland is Deen de favoriete supermarkt. Vrijwel iedereen kent wel iemand die er werkt of ooit gewerkt heeft.

Hoorns familiebedrijf

Het van origine Hoornse familiebedrijf is één van de grotere werkgevers in de regio en heeft tachtig winkels, distributiecentra in Beverwijk en Hoorn en het hoofdkantoor in Hoorn. Bijna de helft van de winkels (39) wordt overgenomen door Albert Heijn, 22 winkels komen in handen van Vomar en 19 winkels in handen van Dekamarkt. 

Foto: NH Nieuws

De winkel in Avenhorn is de eerste van de tachtig Deenfilialen die de deuren definitief sluit. Het is de bedoeling dat alle winkels voor het einde van dit jaar worden omgebouwd.

Albert Heijn gaat komende tweeënhalve week aan de slag in het filiaal in winkelcentrum de Vijverhof in De Goorn/Avenhorn. Op 22 september kunnen de klanten daar weer terecht.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]