Ga naar Content

Stille tocht voor Tanja Groen trekt veel publiek: honderden mensen lopen mee

Vanavond hebben honderden mensen meegelopen in een stille tocht voor Tanja Groen. Het is vandaag 28 jaar geleden dat de studente uit Schagen vermist raakte na een studentenfeestje in Maastricht. De tocht was ook een ode aan Peter R. de Vries, volgens 1Limburg. De Vries zette zich jarenlang in voor de verdwijningszaak.

Honderden mensen bij de stille tocht voor Tanja Groen - Foto: 1Limburg

De stille tocht was een initiatief van studentenvereniging Circumflex en stichting De Gouden Tip. Tanja Groen was voor haar verdwijning lid van deze vereniging, en na haar verdwijning werd de stichting door Peter R. de Vries opgericht om de 'gouden tip' te vinden, die mogelijk zou leiden tot een volgende stap in de zaak. 

Enorme belangstelling

De opkomst van de tocht was flink en werd vanwege de grote drukte - van zo'n 500 mensen - in twee groepen opgesplitst. Vanaf de Paardentunnel - bij het Apple Park hotel in Maastricht - vertrok de eerste groep mensen om 18.15 uur. De ouders van Groen liepen voorop. Ook liepen familie en bekenden van De Vries vooraan. 

Voor andere belangstellenden, groep twee, vertrok de tocht om 19.00 uur vanaf het grasveld achter het MVV-stadion. De tocht kende als eindpunt het Koningsplein, waar alle deelnemers verzamelden en vervolgens werd gesproken.

De dochter van De Vries, Kelly, maakte tijdens het spreken bekend dat zij het stokje - als voorzitter van de Stichting de Gouden Tip - zal overnemen van haar vader. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.