Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Kelly de Vries volgt vader op als voorzitter stichting De Gouden Tip

31 augustus 2021, 20.10 uur · Aangepast 1 september 2021, 08.53 uur · Door Stella Vrijmoed

Kelly de Vries, dochter van Peter R. de Vries, wordt de nieuwe voorzitter van stichting De Gouden Tip. Dat maakte ze bekend na afloop van de stille tocht voor Tanja Groen vanavond.

"Het is onmogelijk om Peter te vervangen", schrijft de stichting in een bericht op haar website. Het bestuur heeft 'met ontroering' besloten dat Kelly haar overleden vader gaat opvolgen.

Kelly: "Met zijn visie en ons gemeenschappelijk DNA zal ik, samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gebouwd, de ouders van Tanja Groen en andere slachtoffers van misdrijven helpen en bijstaan waar wij kunnen."

Het is vandaag 28 jaar geleden dat Tanja Groen verdween. Stichting De Gouden Tip is opgericht door Peter R. de Vries om geld op te halen voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van haar zaak.

Afscheidsbrief 

In het tv-programma Khalid & Sophie liet Royce de Vries, zoon van De Vries, weten dat zijn vader een afscheidsbrief had geschreven voor zijn kinderen. Deze brief werd voortdurend geüpdatet, de laatste keer in december. "We mochten 'm pas openmaken als hem iets zou zijn overkomen", vertelde Royce de Vries. 

Volgens Royce klopt het dan ook niet dat zijn vader helemaal geen beveiliging wilde hebben. "Hij wilde alleen nog wel spontaan dingen kunnen doen, zoals een rondje wielrennen. Hij wilde niet een week van tevoren moeten aangeven waar hij precies allemaal naartoe zou gaan."

De brief laat wel zien dat De Vries zich bewust was van een mogelijk gevaar, waardoor zijn leven zomaar kon stoppen. Zo stonden er in de brief persoonlijke dingen, maar ook praktische zaken over de uitvaart. "Er stond in welke muziek gedraaid moest worden op zijn afscheid. Maar ook dat iedereen van hem afscheid moest kunnen nemen, behalve de roddelpers."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.