Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Coronacijfers: minste besmettingen in Uitgeest, aantal Heemskerk verdubbelt

31 augustus 2021, 18.00 uur · Door Redactie IJmond

Uitgeest doet het best van de gemeenten in de IJmond wat betreft het aantal mensen dat positief test op corona. In de afgelopen twee weken waren het er 15, oftewel 110 op de honderdduizend mensen. In de hele IJmond testten 289 mensen positief. Dat zijn er iets meer dan in de twee weken ervoor, toen het er 274 waren.

NH Nieuws

Uitgeest doet het net iets beter dan Velsen. In die gemeente testten in dezelfde periode 82 mensen positief. Dat komt neer op 119,5 op de honderdduizend mensen.

Beverwijk en Heemskerk blijven achter op hun buurgemeenten. In Heemskerk gingen net als in Velsen 82 mensen met het virus onder de leden door de teststraat. Verhoudingsgewijs zijn dat 209,2 op de honderdduizend personen.

Verdubbeling

Dat getal is bijna een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande periode van twee weken. Toen testten 'maar' 46 mensen positief op het virus.

In Beverwijk kregen in de afgelopen halve maand 110 inwoners slecht nieuws na een test, wat neerkomt op 262,8 per honderdduizend mensen.

Drie inwoners van de IJmond moesten met corona naar het ziekenhuis. Die kwamen uit Heemskerk, Beverwijk en Velsen. Niemand stierf aan de gevolgen van het virus.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.