Ga naar Content

Opnieuw stijgende coronacijfers in Den Helder: aantal besmettingen verdubbeld

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona, is praktisch gelijk gebleven ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Wel zijn vorige week bijna dubbel zoveel nieuwe coronabesmettingen in Den Helder geregistreerd. Het risiconiveau 'zorgelijk' is nog altijd van toepassing.

Foto: AT5

Overal in de Noordkop zijn minder dan 100 nieuwe coronagevallen gemeld. Daarmee is de besmettingsgraad laag, wel schommelen Schagen en Den Helder in de cijfers. Waar twee weken geleden nog maar 35 nieuwe besmettingen werden geteld in Den Helder, steeg dat vorige week tot 61. Afgelopen week zijn daar per 100.000 inwoners 108,4 mensen positief getest. Schagen ging van 47 gevallen twee weken geleden naar 28 vorige week.

In de gemeente Hollands Kroon blijft het aantal nieuwe coronabesmettingen dalen. Daar waren drie weken geleden 34 besmettingen, twee weken geleden 23 en vorige week 19. Op Texel werden vorige week 6 mensen positief getest op corona, evenveel als twee weken geleden. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 44,2 mensen positief getest.

Niemand uit deze regio is in de afgelopen twee weken in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting of is overleden aan de gevolgen van het virus.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]